Aansluiting met de Europeese Top in de KZ2

Deelname aan deze EK wedstrijd in Wackersdorf had maar 1 doel: Meters, meters en nog eens meters maken.
Ons realiserend dat hij in dit toneel ook fors in het diepe werd gegooid. Op het hoogste podium in de Europeese Kartsport. Hij zou het dus ontzettend zwaar krijgen maar hij zou ook zo ontzettend veel gaan leren. Daar heb je normaliter minstens 4 NK wedstrijden voor nodig. We begonnen er daarom ook heel relaxed aan en keken uit naar zijn vorderingen. En die waren er !!!
Van de 102 deelnemers zaten er vrijdagmiddag uiteindelijk tijdens de beslissende kwalificatie 95 coureurs !!! binnen 1 seconde. Casper daarin op ‘n 87 ste plek en die had vanwege druk verkeer helaas niet eens zijn snelste ronde kunnen rijden. Dat hij aansluiting had (in minder dan 3 dagen!) was wel duidelijk.
Dat stemde ons al zeer zeer tevreden. Maar wat was er nog meer mogelijk? 

Zijn verslag: 

We vertrokken dinsdagmorgen om 9 uur met de bus en de caravan naar Wackerdorf. Het was een lange reis van ruim 700 km. In de bus kon ik gelukkig veel dingen voor school doen want door het ek miste ik bijna een hele week de lessen. Dinsdagmiddag tegen 5 uur waren we in Wackersdorf. De fabrieksteams stonden allemaal al klaar en alles stond er strak bij. Nadat we de caravan hadden weg gezet gingen we naar accommodatie van KSH Racing want die stonden ook al opgebouwd en wel klaar. Daar heb ik samen met de monteur  nog wat dingen aan de kart gedaan zodat we woensdag morgen gelijk konden gaan trainen.

Lees verder >

Aansluiting op NK al te pakken, maar er is nog genoeg te doen…..

Zaterdag:
We hadden 2 weken geleden 3 keer getest en op het laatste moment besloten om over te stappen van de junioren naar de KZ2. Dit was meteen mijn eerst wedstrijd weekend. Op vrijdag kon ik helaas niet trainen vanwege verplichtingen vanuit school met een survivalweek in de Ardenne. Op zich ook een goede training alleen niet vlak voor een wedstrijdweekend. 

Er stond een nieuwe kart voor mij klaar en het was in het begin nog even wennen aan de zithouding. Naarmate de dag voorderde ging het steeds beter. Ook de tijden waren goed. Aan het einde van de dag was ik bek af. Snel naar huis , eten en naar bed. 

Zondag:
Vandaag dus mijn eerste wedstrijd dag in de schakels. Ik had er erg veel zin in maar ik wist ook dat het een hele zware dag zou worden.
De vrije training ging redelijk maar nog niet goed en ik werd 23 van de 26.

Tijdens de kwalificatie waren de tijden beter maar iedereen zat ook erg dicht bij elkaar en ik werd 21 van de 26. Op 0.9 sec. van Pole.

Race 1:
Tijdens de start liet ik de motor uitvallen (daar hadden mijn ervaren collega mij al voor gewaarschuwd) en moest ik hem aanduwen om weg te komen. Ik lag dan ook meteen helemaal achteraan. Ik heb er tijdens de race nog een aantal ingehaald maar op ¾ van de race was ik best moe en lukte het me niet meer om er nog meer in te halen. Uiteindelijk finishte ik de race als 20e. Beste rondetijd lag op 3/4 sec. van de beste tijd dus daar zat in elk geval weer wat winst.

Race 2:
Dit keer ging de start super en na 3 bochten lag ik zelfs al 10e. Het ging erg lekker en ik kon goed meekomen. Helaas, na 3 rondjes kwam ik niet goed de bocht meer uit en iedereen haalde mij in. Ik dacht dat het aan mij lag maar voelde daarna iets tegen mijn been aan trillen en dat bleek mijn luchtfilter te zijn die los hing. En met 1 hand sturen en schakelen wordt toch een beetje lastig.
Maar hierdoor werd ook de carburateur naar beneden getrokken. Ik moest toen wel naar binnen anders zou er motorisch ook nog schade opgelopen kunnen worden. Helaas en erg jammer maar hier kon ik niets aan veranderen.

Ik heb dit weekend ontzettend veel geleerd en heb zin in de volgende race op Berghem. En ik ga mij maandag meteen inschrijven voor de sportschool ! Want aan het rijden ligt het niet, wel aan de ontbrekende meters en mijn conditie. En aan die laatste 2 ga ik dan ook heel snel en heel hard werken.

Ik wil hierbij graag mijn sponsoren, KSH Racing en mijn ouders bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige stap

STAY TUNED!

Casper

BREAKING NEWS

CASPER DOORGESTROOMD NAAR DE SCHAKELKARTS 
Team: KSH Racing
Klasse: KZ2 Internationaal

Met trots en vol enthousiasme kunnen wij u meedelen dat Casper na een tweetal zeer geslaagde testdagen bij Arjan Kievitsbosch, met de RK Schakelkart met Modena 2-takt motor, per direct deel uit gaat maken van KSH Racing. Tevens zal hij meteen aanstaande zondag deelnemen aan de 1ste wedstrijd van de Dutch Open 2013 op circuit De Landsard in Veldhoven. 

Arjan, zelf meervoudig kampioen en voormalig fabrieksrijder, heeft er gezien de behaalde resultaten en de progressie van Casper tijdens die 2 testdagen alle vertrouwen in en daarbij ook erg veel zin in om samen met de andere mannen van KSH Racing met Casper aan de slag te gaan. Dat blijkt ook wel uit de mooie uitnodiging die hij had gedaan en het heldere aanbod dat hij heeft gedaan. Zij zien bij Casper mogelijkheden om hem versneld door te laten groeien en hem zo binnen redelijke termijn zeer competitief te laten zijn in deze supersnelle maar bovenal zeer technische KZ2 klasse. 

Afgelopen zaterdag heeft hij voor de 3de keer getraind en rondetijden gereden binnen drietiende van ‘n seconde van de huidige top 3. Daarbij hebben wij op onze beurt ook erg veel vertrouwen in Arjan, Antoine en Helmut. 
Wij zijn dan ook vol verwachting. En tegelijkertijd ook nog een beetje beduusd van de ontwikkelingen van de afgelopen dagen.

We kijken erg uit naar de samenwerking met KSH Racing en vooral naar de eerste wedstrijddag natuurlijk. Aanstaande zondag 7 april in Veldhoven.

Casper tot slot:
‘Langs deze weg wil ik nu alvast Hugo Motorsport en zijn mensen bedanken voor de ondersteuning van het afgelopen jaar. Bijzondere dank aan Willem die mij 3 weken geleden, in zijn 1ste wedstrijd als monteur sinds lange tijd, meteen weer ‘voorin heeft afgeleverd’ in de kwalificatie. Als deze kans niet voorbij was gekomen had ik dit jaar zeker met hen de Rotax Junior Max afgemaakt. En ook een ‘n bijzondere dank aan alle sponsors, familie, vrienden en belangstellenden die dit mogelijk hebben gemaakt’.   

Stay Tuned !!!

Casper Dielissen

Voor en tegenspoed tijdens 1ste race van 2013

De Dutch Rotax Max Challenge 2013 is van start gegaan.
Race 1 van het nieuwe jaar was zondag 17 maart j.l. op Circuit De Landsard in Veldhoven. 

Na een lange winterstop konden we gelukkig weer eens aan wedstrijden gaan denken. In de winter heb ik veel binnen getraind en tot vorige week maar een paar keer buiten.
Na een vruchtbaar eerste seizoen in de Junioren (als 2nd best Rookie) met Mike Joossens als monteur, gaan we in principe verder met Willem,  de oud-monteur van Dennis Retera.

Lees verder >